vot
Votul electronic nu este încă o soluție
Astăzi, România nu poate implementa niciun sistem de vot prin Internet, care să asigure securitatea votului în condiții de anonimat, imposibilitatea fraudei și auditarea pe scara largă a unui astfel de sistem și a rezultatelor, indiferent de soluția tehnică aleasă, din motivele explicate mai jos. Riscurile sunt mult prea mari față de potențialele beneficii și de aceea sunt extrem de puține state în lume care au astfel de sisteme funcționale.
Considerăm că este inutil și total neproductiv sa vorbim despre o inițiativă legislativă anume. Peste 5 ani, în funcție de dezvoltările tehnologice, am putea să reanalizăm această concluzie.
Voturile europarlamentarilor români pentru reforma copyright și următoarele etape în procesul decizional
În 12 septembrie 2018, Parlamentul European a adoptat mult criticatele propuneri pentru taxa pe link și filtrele de upload, în ciuda opoziției constante din toate zonele de interes vizate. Vezi cum au votat europarlamentarii români filtrele pentru upload!
Săptămâna de acțiune #SaveYourInternet a început
Săptămâna de acțiune pentru salvarea Internetului și a drepturilor de autor în UE tocmai a început! Între 4 și 11 septembrie, ne vom face vocile auzite din nou pentru a ne asigura că “mașina de cenzură” și “taxa pe link” din planurile pentru noua reglementare a copyright-ului în UE nu vor fi susținute în votul din sesiunea plenară ce va avea loc pe 12 septembrie în Parlamentul European.
Dezbatere publică la Ministerul Culturii și încă două luni până la votul JURI! Oprește taxa pe link și “mașina de cenzură” a Internetului!
În septembrie 2016, Comisia Europeană a lansat o controversată propunere de directivă pentru reforma drepturilor de autor. Acum Parlamentul European și statele membre, reprezentate în Consiliul UE, își consolidează pozițiile oficiale. Este timpul să le transmitem atât europarlamentarilor, cât și reprezentanților naționali un mesaj clar împotriva mașinii de cenzură a Internetului și împotriva taxei pe link!
Ajută-ne să salvăm Internetul!
Organizațiile membre European Digital Rights (EDRi), printre care și ApTI, au trimis astăzi o scrisoare deschisă ambasadorilor statelor membre ale Uniunii Europene pentru a le aminti despre importanța unui Internet deschis, transparent și sigur, atât pentru cetățeni, cât și pentru mediul de business.