workshop

Implicarea MAPPING la Internet Governance Forum 2015

  • Posted on: 9 November 2015
  • By: Valentina Pavel

Între 9-13 noiembrie 2015 are loc a 10-a ediția a Internet Governance Forum, o platformă internațională de dialog, care anul acesta are ca temă principală de discuție cum să îmbunătățim într-un ritm sustenabil dezvoltarea guvernanței Internetului, iar ca sub-teme de dialog se numără securitatea informațională și încrederea utilizatorilor, economia online, diversitatea și participarea deschisă, îmbunătățirea cooperării actorilor implicați, drepturile omului și infrastructura critică a Internetului.

Otaku Festival și scurgerile de informații #workshop

  • Posted on: 7 May 2015
  • By: Valentina Pavel
Între 9 și 10 mai se desfășoară Otaku Festival, festivalul fanilor de manga și anime. Berliner Gazette, unii dintre partenerii evenimentului, ne-au invitat să vorbim despre cultura dezvăluirilor de informații (leaks), domeniul public (the commons) și cum ne putem implica. Dezvăluirile de informații ar trebui să facă parte din cultura de rezistență a oricărei societăți lipsite de transparență. Acestea deschid ușile secrete ale corporațiilor și guvernelor și oferă publicului posibilitatea de a scoate la iveală adevăruri ascunse.

Workshop despre nume de domenii și Internet. Ce ne rezervă viitorul?

  • Posted on: 6 March 2015
  • By: Valentina Pavel

Please find the English translation of this annoucement below.

Ai aflat de noile domenii pe Internet? Te interesează bunele practici în administrarea domeniului unei țări? Vrei să auzi părerea unor speakeri internaționali despre noul program de domenii generice lansat de ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers)? Vino la workshopul în limba engleză organizat de ICANN și ApTI în cadrul laboratorului media experimental Sponge.

BUCUREȘTI, vineri 13 martie, începând cu ora 14:00 la Impact Hub, sala San Francisco: str. Halelor nr. 5, va avea loc un workshop în limba engleză cu speakeri internaționali, unde se va vorbi despre avantajele noului program de domenii (gTLD) lansat de ICANN și despre bune practici legate de managementul organismelor care administrează domeniile de țară ccTLD (country code top level domain name).

Programul complet al workshop-ului este disponibil mai jos. Înregistrarea este gratuită, dar locurile sunt limitate. Pentru înscriere vă rugăm să ne trimiteți un email de confirmare la adresa matei.vasile@apti.ro sau vă puteți înscrie direct AICI.

Atelier pentru incepatori - Cum sa faci o harta digitala?

  • Posted on: 22 July 2014
  • By: Bogdan Manolea

Pe 31 iulie 2014 intre orele 16:30 – 19:30, la sediul Active Watch  din Calea Plevnei nr. 98, Bl 10C, Bucuresti va avea loc un atelier practic de GEOSPATIALIZARE pentru incepatori, GRATUIT, sustinut de cercetatorii din geo-spatial.org, in cadrul laboratorului media experimental Sponge. Atelierul urmareste initierea incepatorilor in folosirea tehnologiilor libere pentru a dezvolta gratuit propriile harti digitale.

Participarea la atelier este GRATUITA si necesita o inscriere AICI sau trimiterea unui mail pe adresa ihcalinescu@gmail.com / 0721.474.576.

Workshop OER la Iași

  • Posted on: 18 February 2014
  • By: Valentina Pavel

Așa cum anunțam în articolul anterior, a venit rândul Iașiului! Pe 28 februarie 2014, între 10-14 vom susține la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași un workshop pe resurse educaționale deschise. Mulțumim Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice și ELSA Iași pentru organizarea evenimentului și pentru realizarea afișului de promovare (în atașament)!

Despre OER la Timișoara și Arad și ce am aflat acolo

  • Posted on: 2 February 2014
  • By: Valentina Pavel

ApTI împreună cu Fundația Soros, Kosson și ANBPR (Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România) au susținut în perioada 17 - 20 ianuarie 2014 încă două ateliere despre licențe libere și resurse educaționale deschise. 

Workshop OER la Timișoara și Arad

  • Posted on: 9 January 2014
  • By: Valentina Pavel

Am încheiat anul cu OER la Cluj și îl deschidem cu OER la Timișoara și Arad pe 17 ianuarie, respectiv pe 20 ianuarie.

Promovăm resursele educaționale deschise și continuăm să susținem seria de workshop-uri în care vorbim despre: 
● ce sunt drepturile de autor și care sunt limitele lor
● ce sunt licențele libere și cum le poți aplica operelor tale
● cum poți refolosi opere licențiate deschis în biblioteca sau în operele tale
● ce sunt resursele educaționale deschise și cum le poți crea, folosi și beneficia de ele (aici vorbim și despre MOOC-uri)

Pages