Criptarea - nu știi ce mult ți-a folosit până n-o pierzi #workshop #clujnapoca
Asociația pentru Tehnologie și Internet susține o prezentare deschisă și gratuită despre criptarea comunicațiilor pe Internet și despre contextul legislativ actual.
Te așteptăm luni, 24 aprilie, de la ora 15:00, în sala T1 din clădirea FSPAC2 (Topaz) a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, strada Minerilor 85, Cluj-Napoca.
Nimic din libertatea de exprimare de care ne bucurăm pe Internet acum sau din protecția datelor personale nu poate exista fără criptare. Explicăm un pic ce este criptarea end-to-end (de la un capăt la celălalt) și cum funcționează, apoi intrăm în practică.
Vom povesti și despre un nou proiect legislativ european care amenință criptarea end-to-end. Deși bine-intenționat, implementarea pe care acest proiect de Regulament o propune ar însemna un Internet cu o ușă din spate integrată în fiecare din aplicațiile prin care noi comunicăm.
Vrei sa dai o informație pe surse? Fără criptare, ești vulnerabil și nu se poti proteja în fața entităților despre care sursele tale vor să îți vorbească.
Faci o investigație? Fără criptare, unde credeai că îți pot citi investigația doar colegii de redacție, o poate citi și o autoritate a Guvernului mai perseverentă.
Vrei să fii primul care să dai o știre? Fără criptare, tot Wi-Fi-ul pe care lucrezi e ca un radio pe care-l poate asculta oricine.
Vrei să vorbești despre un abuz? Fără criptare, fiecare mesaj al tău te vulnerabilizează în fața persoanelor care au comis abuzul, dar și în fața autorităților care au acces la conținutul mesajelor.
Cauți să organizezi o manifestație publică? Fără criptare, tot ce trimiți către grupul de WhatsApp poate fi citit de poliție cu lejeritatea cu care ei ar citi ziarul.
Discuțiile private trebuie să fie confidențiale. Ne dorim ca tranzacțiile bancare pe care le facem și datele medicale care există despre noi să fie protejate și sigure. Fără criptare, nimic nu ne poate garanta siguranța și confidențialitatea datelor personale.
Haide luni, 24 aprilie, la adresa de mai sus, pentru a afla mai multe despre criptare și felul cum ne impacteaza viața digitală de zi cu zi. Intrarea e liberă, fără înregistrare.
Asociația pentru Tehnologie și Internet este o organizație non-guvernamentală care susține o lume digitală liberă prin promovarea vieții private, libertății de exprimare și a tehnologiilor deschise pe Internet.
Add new comment