Învață să faci propriile hărți, fără să ai cunoștinte de programare
Nu e obositor şi ineficient să jonglezi cu zeci de tabele cu date şi zeci de surse diferite când lucrezi la un proiect? Vrei să vezi cu ochii tăi cum toate seturile astea de date se pot desfăşura pe o singură hartă, simplă şi frumos colorată, pe care o poate pricepe oricine? Este atât de simplu să faci tu harta asta, fără să ai cunoştinţe de programare... Hai să înveţi! Gratis.
BUCUREŞTI, vineri 28 noiembrie, între orele 16:00 – 19:00, în cadrul Facultăţii de Geografie, Amfiteatrul Simion Mehedinţi, etajul 3, va avea loc un atelier practic de GEOSPAȚIALIZARE pentru începători, susţinut de cercetătorii din geo-spatial.org, în cadrul laboratorului media experimental Sponge. Participarea la atelier este GRATUITĂ şi necesită o înscriere AICI sau trimiterea unui mail pe adresa voice@thesponge.eu / 0721.474.576.
Atelierul îşi propune familiarizarea participanţilor cu Soluţiile Mapbox Studio şi Mapbox Online, soluţii foarte puternice de publicare a hărţilor interactive pe internet. Marius Budileanu și Vasile Crăciunescu de la geo-spatial.org vor susține acest atelier „tutorial” cu o demonstrație de cartografiere interactivă, pornind de la o serie de date legate de ultimele alegeri prezidenţiale disponibile aici: http://www.bec2014.ro/rezultate-finale-16-noiembrie/
MapBox este un program open-source care oferă soluții gratuite de cartografiere a datelor, ușor de folosit. Site-uri gigant precum Foursquare, Pinterest, Evernote, Financial Times, The Gurdian sau Le Monde folosesc serviciile de cartografiere online oferite de MapBox, dar oferă în același timp și opțiuni de a personaliza hărți.
MapBox Online te ajută să alegi un template, să schimbi culorile pentru zone, drumuri sau clădiri, să schimbi limba în care sunt afișate etichetele sau să desenezi, stilizezi și să imporți elemente grafice.
MapBox Studio este soluția pentru desktop care poate fi descărcată gratuit. Pe lângă opțiunile oferite și de MapBox Online, versiunea Studio oferă soluții mai avansate, precum redarea în 3D a clădirilor sau poți exporta progresul salvat în varianta Online pentru mai multe opțiuni de stilizare și design.
Atelierul se desfășoară în cadrul temei lunii noiembrie, MapBox - fabrica de hărți frumoase. Pe tot parcursul lunii, geo-spatial.org vă stă la dispoziție articole, informații și tutoriale despre cartografiere. Laboratorul media experimental Sponge propune în fiecare lună o temă de discuții, iar fiecare lună se încheie cu un atelier practic.
Dacă ești deja pasionat și vrei să te conectezi la comunitatea celor care promovează o lume digitală liberă și deschisă, în care libertatea de exprimare și viața privată sunt respectate și garantate, sau dacă își sună interesant și vrei să vezi cu ce se mănâncă treaba asta, urmărește articolele de pe site-ul http://thesponge.eu. Dacă vrei să contribui cu un articol pe această temă, trimite-l la adresa contact@thesponge.eu și înscrie-te pe lista noastră de discuții.
geo-spatial.org este un portal on-line ce propune harta ca instrument universal de comunicare și înregistrare a relațiilor dintre componentele sociale (științifice, politice, culturale, religioase, economice) și dimensiunea lor geospațială.
Sponge este un laborator media experimental care conectează organizații din domeniul media, tehnologia informației și a transparenței. Experimentăm cu noi unelte digitale de eliberare a informației de interes public. Promovăm informația liberă, relevantă și verificabilă sub formă de articole sau aplicații. Organizăm ateliere, hacatoane, cursuri și conferințe. Partenerii Sponge sunt Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație, ActiveWatch, Fundația Ceata, geo-spatial.org, Asociația pentru Tehnologie și Internet și Facultatea de Științe Politice - Universitatea București.
Această activitate este finanţată prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Găseşti mai multe informaţii aici.
Add new comment